25-12-13

(3.193) woensdag * 25 december 2013.

 

[ Systeem-utilities ]

UNetbootin v5.85

Grootte: 4.95MB, platform: Win2000/XP/7, freeware

@ woensdag * 25 december 2013

Nu Linux almeer populairder wordt (en dan niet alleen voor de ‘geeks’) is elke hulp welkom om zo’n Linux-distributie goed en veilig geïnstalleerd op uw pc te krijgen. UNetbootin kan daarbij als geroepen zijn want met dit gerief is het mogelijk om verscheidene Linux-distributies te installeren (bijv op een Windows-pc) zonder dat hier een installatie-cd/-DVD nodig zou zijn. Verder helpt het programma ook het bootmenu van Windows op de juiste manier aan te passen, zodat het geen probleem zou mogen zijn om meerdere besturingssystemen naast elkaar te gaan draaien.

De makers van UNetbootin raden zowiezo aan om eerst en vooral een goede backup te maken van het systeem en/of van belangrijke bestanden.

Om de juiste installer te hebben: (1) kies de installer voor de Linux-distributie die je wenst te installeren, (2) kies na deze keuze voor het juiste bestand (dat werkt in de omgeving van waarin je wenst te installeren).

http://unetbootin.sourceforge.net/

 

Defraggler v2.16.809

Grootte: 4.01MB, platform: WinXP/Vista/7/8.x * 32/64, freeware

@ woensdag * 25 december 2013

Waarom betalen, stellen de makers van Defraggler ons de vraag, om een defragmentatie-programma wanneer je het bij hun gratis kan downloaden?

Van de mensen die u ook al CCleaner en Recuva brachten is er dus nu Defraggler, een programma om uw volledige harde schijf te defragmenteren óf enkel aparte bestanden en mappen en dat vind ik nu cool. Geen tijd of zin om een volledige defragmentatie te doen ? Met Defraggler kan je pas écht selectief gaan werken.

Het programma is meteen ook geschikt om zijn ding te doen vanop een USB-stick, wat het geërfd heeft van zijn oudere broer CCleaner.

http://www.piriform.com/defraggler

 

Vandaag bij SoftJunkie.org:

- download vd dag / Systeem-utilities: UNetbootin v5.85

http://www.softjunkie.org/artikel.php?artikel_id=4637

- download vd dag / Systeem-utilities: Defraggler v2.16.809

http://www.softjunkie.org/artikel.php?artikel_id=4638

10:44 Gepost door Peter, Softjunkie.org | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.