30-08-13

(3.083) vrijdag * 30 augustus 2013.

 

[ Mac ]

DjVuLibre MAC v3.5.22

Grootte: 16.87MB, platform: Mac OS X, freeware

@ vrijdag * 30 augustus 2013

DjVu is een standaard/techniek om papieren documenten die enorm rijk zijn aan kleuren en kleuren-foto’s na het inscannen/digitaal maken zodanig te compresseren dat ze maar een minimum niet meer innemen van hun oorspronkelijke grootte. Meer info over deze standaard vind je op de link naar DjVu Zone. Wanneer je deze nadien ook toevoegt aan een website hebben de bezoekers natuurlijk een plug-in nodig in hun browser waardoor ze probleemloos dit formaat (.djvu) kunnen ‘lezen’.

DjVuLibre combineert de mogelijkheden om zowel .djvu-bestanden te lezen als deze aan te maken/te bewerken.

http://djvu.sourceforge.net/index.html

 

Similarity MAC v1.8.3

Grootte: 1.54MB, platform: Mac OS X 10.6+, freeware

@ vrijdag * 30 augustus 2013

Met Similarity kan je elke, grote of kleine, verzameling van digitale muziek-bestanden nakijken op “dubbels” op toch wel een heel eenvoudige manier. Nadat je eerst de mappen hebt geselecteerd hoef je eigenlijk enkel nog maar op de start-knop te drukken om het programma aan het werk te zetten. Je hoeft ook niet de volledige scan af te wachten want van zodra dat het programma er gevonden heeft, kan je dit al bekijken (de Results-tab). Zo’n “hit” kan je in het programma zelf beluisteren, voorzien van een tag en eventueel verwijderen. Via drie schuifbalken kan je instellen aan welke graad het programma moet rekening houden wanneer het filtert: ‘content’ (adhv een algoritme voor audio-analyse), ‘tags’ (vergelijken van de ID-tags van elk nummer) en ‘precise’ (vergelijken adhv een bit-voor-bit analyse).

De auteur heeft nog bepaalde verwachtingen voor latere versies: het automatisch verwijderen van gevonden ‘dubbels’ en het delen van tags binnen een P2P-netwerk. Similarity herkent MP3-, WMA-, OGG-, APE-, FLAC- en ASF-bestanden.

http://www.similarityapp.com/

 

Microsoft Silverlight MAC v5.1

Grootte: 6.63MB, platform: Mac OS X 10.6+, freeware

@ vrijdag * 30 augustus 2013

Met Silverlight gaat Microsoft de strijd aan met Adobe’s Flash om de “internet multimedia-gunst” van de internauten te winnen. Microsoft zou maar graag hebben dat meer en meer web(site)-ontwikkelaars Silverlight gaan gebruiken in samenwerking met/als alternatief voor Adobe Flash. Natuurlijk heb je dan ook de benodigde software nodig om de multimedia-bestanden die hiermee aangemaakt worden, ook te bekijken in jouw Internet-browser en dat heb je dus met Microsoft Silverlight.

MS Silverlight is compatibel met Microsoft Internet Explorer 6.0 en hoger, Firefox 3.6x en kan zelfs geïnstalleerd worden onder Apple's Mac OSX.

http://www.microsoft.com/silverlight/

 

Vandaag bij SoftJunkie.org:

- download vd dag / Mac: DjVuLibre MAC v3.5.22

http://www.softjunkie.org/artikel.php?artikel_id=4558

- download vd dag / Mac: Similarity MAC v1.8.3

http://www.softjunkie.org/artikel.php?artikel_id=4559

- download vd dag / Mac:Microsoft Silverlight MAC v5.1

http://www.softjunkie.org/artikel.php?artikel_id=4560

08:58 Gepost door Peter, Softjunkie.org | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.