30-07-13

(3.054) dinsdag * 30 juli 2013.

 

[U3-USB ]

OnTopReplica PORTABLE v3.4

Grootte: 512KB, platform: WinVista/7 * Aero (Vista)/.NET Framework 2.0+, freeware

@ dinsdag * 30 juli 2013

Bezig bijtjes hebben, wanneer zij op hun pc aan’t werken zijn, hebben altijd wel meerdere programma-vensters openstaan. En ook al mag je dan nog toegewijd bezig zijn in één of ander (werk)document, toch wil je ook maar al te graag op de hoogte blijven van binnenkomende Tweets of andere SocialMedia-berichten. Probleem is natuurlijk dat het programma waarin je bezig bent aan het werken steeds de bovenhand neemt en andere vensters verdoken achter laat.

OnTopReplica maakt een verkleinde versie van het programma/proces dat je toch wenst mee in het oog te houden, tijdens andere activiteiten, en plaatst deze mini-replica steeds zodanig dat het zichtbaar blijft voor jou. De werkwijze is heel simpel : open OnTopReplica en klik met de rechtermuisknop op het programma(-venster) dat je wenst op te volgen en OnTopReplica doet meteen z’n ding. Een andere manier is om, terug als je OnTopReplica hebt geopend, met de sneltoetscombinatie Ctrl+Shift+C het venster dat dan actief te ‘kopieren’ naar het programma-venster van OnTopReplica. Wanneer je een muisklik heeft in het OTR-venster dan kan je kiezen of die muisklik bestemd is voor het venster waarin je aan het werken was of voor het programma dat zich als een kopie in OTR bevindt, wat ik wel slim bedacht vind.

De replica kan je naar eigen zin en behoefte verschalen en verslepen, OTR houdt het boeltje steeds goed zichtbaar. Je kan het venster trouwens ook aanpassen wat transparantie betreft.

 

http://www.klopfenstein.net/lorenz.aspx/ontopreplica

http://ontopreplica.codeplex.com/

 

Vandaag bij SoftJunkie.org:

- download vd dag / U3-USB: OnTopReplica PORTABLE v3.4

http://www.softjunkie.org/artikel.php?artikel_id=4551

 

08:32 Gepost door Peter, Softjunkie.org | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.