29-07-13

(3.053) maandag * 29 juli 2013.

 

[ Mobiel ]

Comic Rack Free MOBIEL v1.76

Grootte: 1.1MB, platform: Android 2.1+, freeware

@ maandag * 29 juli 2013

ComicRack is een gratis programma waarmee men electronische stripverhalen kan downloaden en lezen. Het ondersteunt héél veel verschillende formaten, met inbegrip van de populaire .PDF, .CBR en .CBZ extensies. Dat de makers met hun programma de “iTunes voor strips” willen worden, getuigt van veel ambitie. Zo kan men “strip”-bibliothen aanmaken en/of lijsten aanmaken met behulp van filters. Uiteraard kunnen stripsverhalen dus ook weergegeven worden, en het programma staat toe om hiervoor met verschillende pagina-layouts te werken. De mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt.

En wie dan nog denkt dat het programma misschien wel gratis is, maar dat er voor de inhoud/strips serieus veel poen moet neergeteld worden, die is ook verkeerd. Een beetje zoekwerk via Google of eens kijken op de GoldenAgeComics-website zal heel veel gratis strip-plezier opleveren.

Gesynchroniseerd met de Comic Rack voor Windows zorgt het ervoor dat ondermeer bladwijzers worden overgenomen. Verder kan de app-widget zo geconfigureerd worden dat je heel snel een kijkje kan nemen in jouw bibliotheek en onmiddellijk datgene kan lezen wat je wil.

 

http://comicrack.cyolito.com/

http://play.google.com/store/apps/details?id=com.cyo.comi...

 

[ U3-USB ]

MusicBee PORTABLE v2.1.x

Grootte: 28.07MB, platform: WinXP/Vista/7/8, freeware

@ maandag * 29 juli 2013

De ploeg achter MusicBee steekt een reikende hand uit naar (on)tevreden iTunes- en Windows Media-gebruikers door met een programma op de proppen te komen dat qua gebruiksvriendelijkheid zelfs nog beter zou scoren als de hiervoor vermelde media-spelers. Het eerste wat MusicBee doet na de installatie, is het scannen van naar aanwezige audio-bestanden. Hierbij neemt het ook, als je dat wil, de audio-tracks én eventuele ‘artwork’ mee van iTunes en Windows Media Player. Muziek of podcasts synchroniseren met een iPod of andere mobiele MP3-spelers is geen probleem en ook hier kunnen de instellingen van “hoe-waar-wanneer” aangepast worden. Mbv de meta-data kan de inhoud (groep/zanger, titel,…)  automatisch gedownload en geüpdate worden, maar bij minder gekende (lees : Amerikaanse) nummers zal en kan je het best manueel toevoegen. Die informatie haalt MusicBee trouwens vanop diverse muziek-sites en -blogs.

MusicBee ondersteunt MP3 (duh!?), FLAC, VORBIS en WMA- en nog een paar andere audio-formaten (nu hoop ik dat daar ook AAC bij is, Apple’s formaat) en heeft zelfs een soort van automatische DJ-functie (Auto-DJ) waardoor je op een verrassende manier nummers (her)ontdekt. Er zijn nog natuurlijk nog meer functies te ontdekken, die zeker de moeite waard zijn.

 

http://www.getmusicbee.com/

 

Vandaag bij SoftJunkie.org:

- download vd dag / Mobiel: Comic Rack Free MOBIEL v1.76

http://www.softjunkie.org/artikel.php?artikel_id=4549

- download vd dag / U3-USB: MusicBee PORTABLE v2.1.x

http://www.softjunkie.org/artikel.php?artikel_id=4550

07:30 Gepost door Peter, Softjunkie.org | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.