27-06-13

(3.027) donderdag * 27 juni 2013.

 

[ U3-USB ]

Scribus PORTABLE v1.4.2

Grootte: 62.48MB, platform: Win2000/XP/Vista/7, freeware

@ donderdag * 27 juni 2013

Desktop Publishing (DTP) brengt je net iets meer gemak bij het ontwerpen van een nieuwsbrief, folder, reclame-blaadje dan bijvoorbeeld de standaard tekstverwerker. Er zijn op de markt een aantal hele goede maar ook hele dure DTP-pakketten zoals QuarkXpress, InDesign en Microsoft Publisher (duur omdat het verweven zit in het Office-pakket) maar met Scribus komt er nu ook een gratis alternatief ‘aangewandeld’.

Maak ‘professionele’ artikelen waarin je met tekst-kaders en afbeeldingen kan werken en waarin je dankzij het ‘WYSIWYG’-principe (*) steeds ook écht ziet hoe het document er zal uitzien moest je het stante pede afprinten of versturen.

Om mee in die groep van professionele DTP-software inbegrepen te worden, moet het pakket ook ondersteuning bieden aan CYMK-kleurruimte en de ICC-kleurprofielen, wat het dan ook doet. Gemaakte documenten worden bewaard in het PostScript- of het PDF-formaat, wat twee formaten zijn die ook bij drukkers gekend en gebruikt worden.

Wie er steeds weer voor moet zorgen dat de nieuwsbrief van de hobby-club opgemaakt wordt, die kan bij Scribus een goede hulp vinden. En je kan het programma ook ‘vernederlandsen’.

 

(*) WYSIWYG: What You See Is What You Get of.. wat je op het scherm ziet, zo krijg je het ook op een blaadje papier als je het zou afdrukken.

 

http://www.scribus.net

 

Vandaag bij SoftJunkie.org:

- download vd dag / U3-USB: Scribus PORTABLE v1.4.2

http://www.softjunkie.org/artikel.php?artikel_id=4542

 

07:30 Gepost door Peter, Softjunkie.org | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.